RAWMAT® HDB er en tettingsmembran som brukes for å kontrollere vannstrømmer i grunnen. Membranen er bygget opp med en kjerne av prehydrert bentonitt, et leirmineral som er flere millioner år gammel vulkansk aske, og som forekommer naturlig i grunnen. Ved normal bruk vil den overleve konstruksjonen eller anlegget hvor den er installert. Membranen har mange egenskaper som gjør den ideell for å holde både vann og forurensninger, eller beskytte konstruksjoner mot væskeinntrenging.

Den naturlige bentonittleiren er prehydrert og vakuumekstrudert under en patentert prosess for å danne en plastilinalignende konsistens, som er fremstilt ved at det bygges sammen med en nålefiltet og en vevd geotekstil. Materialet leveres på rull, og er enkelt å bruke for å tette betongkonstruksjoner eller for å holde på væsker i dammer eller avfallsdeponier.

RAWMAT® HDB har mange bruksområder innen vanntetting av konstruksjoner, miljøsikring og landskapsutforming. Ofte kompletteres membranen med bruk av RAWSEAL® HDB Waterstop.

Rawell har mulighet til å bruke ulike geotekstiler omkring kjernen, for å oppfylle spesielle bruksforhold. Geosyntia bistår gjerne med råd om spesielle prosjektforhold.

www.rawell.com

TOP