COVERICE

Beskyttende snø- og istildekking

Fenomenet med isbreer som smelter har fått mer og mer oppmerksomhet gjennom de seneste årene, som resultat av klimaoppvarmingen som registreres over hele verden.

Mer enn 80 % av isbreene våre viser klare og tydelige symptomer på denne endringen: i løpet av de siste 100 årene har de drøyt 800 isbreene i Italia opplevd betydelige reduksjoner i både utstrekning og volum.

Frem til i dag har direkte tiltak for å dempe effektene av den atmosfæriske oppvarmingen av isbreene i Alpene bare vært av begrenset karakter: av disse har ett av de mest effektive vært beskyttende tildekking på overflaten ved bruk av pustende polypropylenmatter.

I enkelte tilfeller har bruken av disse produktene vært i stand til å redde mer enn 40 % av dybden av kompakt snø og stoppe reduksjonen i tykkelsen på den underliggende isen fullstendig. Fra et økonomisk synspunkt kan tildekking av snølag innebære en enorm fordel for dem som driver skianlegg, og i enkelte tilfelle gjøre det mulig å åpne skisesongen tidligere.

Den pustende duken kan beskytte overflaten fullstendig, selv mot de kraftigste UV-strålene, og effektivt redusere mengden av varme som absorberes av overflaten under den, takket være dukens spesielle, porøse struktur, som sørger for meget god isolasjon på grunn av luften som er fanget inne i duken. COVERICE er kun fremstilt av polypropylen, en 100 % resirkulerbar polymer med meget gode varmeisolerende egenskaper.

COVERICE beskytter snølagene, og bidrar til å fremskynde åpningen av skisesongen

COVERICE, en hvit, pustende polypropylenmatte som er motstandsdyktig mot UV-stråler, og er det ideelle produktet for tildekking av snø på isbreer for å redusere mengden av snø som smelter eller bidra til å stoppe smeltingen av isbreen.

COVERICE er enkel å legge og kan brukes til beskyttelse av selv de bratteste skråninger
COVERICE er enkelt å skjøte sammen ved bruk av borrelåsremser, slik at flere duker kan låses sammen og dekke et større areal

Brosjyrer og Rapport for nedlasting

TOP